Interieur Advies

Interieur- en Kleur Advies van Harinck Schilders

Kleur Advies

Kleur is meer dan alleen kleur. Het zorgt voor sfeer, het beleven van de ruimte en het bepaald voor een groot gedeelte onze stemming.

Kleuren kunnen inspireren, energie geven (warme kleuren) of juist rust brengen (koele kleuren). Met de juiste kleur kun je in iedere ruimte jouw ideale sfeer creëren.

Gebruik kleur om jouw ruimte visueel te vergroten of te verkleinen. Wil je een ruimte groter laten lijken, gebruik dan een kleurschema van lichte, koele kleuren.

 

Tip: Is jouw plafond laag, schilder je plafond dan in een lichtere kleur dan de wanden. 

 

Op zoek naar inspiratie? Wij verwijzen je graag door naar de website van Sigma Coatings, hier vind je het complete kleurenpalet waarmee je kunt spelen en kijken welke kleur bij jou past. Het werkt heel eenvoudig, upload een foto van jouw interieur en kies de kleur waarvan je denkt die bij jou past.
Ben je in het geheel op zoek naar een nieuw idee, heb je hulp nodig bij de keuze in kleuren, of wil je weten hoe je op een simpele manier door kleuren een verandering kan brengen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je hier graag mee verder.

Wat is de juiste kleurbalans?

Een goede regel voor de juiste kleurbalans, is de zogenaamde 60-30-10 verhouding. 60% is de basis kleur. Denk aan de muren en misschien zelfs het plafond. 30% is de secundaire kleur. Dit kan een aparte muur zijn, maar denk ook eens aan meubelstukken.

Tip: Schilder eeen oude tafel in een nieuwe keur en je hebt gelijk weer een "nieuw" interieur.

10% is de finishing touch. Waarbij het vooral draait om accessoires. Met deze richtlijn heb je houvast en zorg je voor een harmonieus geheel.           

Sigma's kleur van het jaar 2023

Sigma heeft in 2023 een prachtige blauwgroene tint op de markt gebracht. Deze kleur geeft zowel rust als energie en kan dus prima in ruimtes als slaapkamers, woonkamers, maar denk ook aan ruimtes waar kinderen zijn als in opvang of crèches.

Wil je hier meer over weten, neem dat contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Inspiratie en kleur ideeën

info@harinckschilders.nl
Thorbeckestraat 60, 2221 RD  Katwijk
Neem contact met ons op